RSS

De ce ne mai uităm la fotbal?

10 Oct

suporteri-romaniaDacă îți arunci un ochi pe site-urile de sport din România vei găsi în marea majoritate a timpului doar știri despre fotbal. Și una din două știri e despre un scandal din fotbal. Dacă te mai uiți și la comentarii vei găsi o groază de înjurii la adresa conducerii unui club de fotbal, arbitri sau FRF, LPF etc. Dacă fotbalul e așa de corupt, de ce ne mai uităm la fotbal?

M-am întrebat de foarte mult această întrebare și nu am găsit un răspuns acceptabil pentru aceeași lungă perioadă de timp. 

Însă, uitându-mă la Invincible aseară ( dacă n-ați văzut filmul uitați-vă e absolut fabuloasă povestea), am găsit răspunsul.

Pentru un microbist fotbalul trece bariera gândirii logice a ceea ce se întâmplă în culisele fotbalului. Pentru un microbist fotbalul înseamnă evadarea din cotidian. După orele de lucru, problemele zilnice, tot ce vrea el este să se ducă pe stadion sau să stea în fața televizorului și să vadă cum echipa favorită câștigă. Și când câștigă nu mai contează nimic. Nu mai contează faptul că ai facturi de plătit, nu contează că te-ai certat cu soția, iubita, amanta, nu mai contează că ești în șomaj. Totul se oprește pentru o secundă.

Și tot ce contează e acel moment unic în care echipa ta dă gol. Acel moment de fericire pură, acea descătușare a tuturor problemelor, acel moment în care uiți de toate și te bucuri. De aceea fotbalul e atât de importat pentru suporterii săi. De aceea suporterii sunt atât de supărați când echipa lor pierde. Fiindcă uneori, pentru ei, acea echipă reprezintă o sursă de bucurie. O sursă care atunci când dispare, totul parcă devine mai mohorât.

Unii poate nu înțeleg acest lucru. La naiba, poate chiar nici eu nu înțeleg logica din spatele iubirii pentru fotbal. Dar, pasiunea pentru fotbal este un sentiment, și ca orice sentiment îți ia secole ca să-l poți înțelege.

Nu sunt eu marele microbist, însă când echipa favorită dă gol, tot simt acea emoție în stomac. Acel moment unic care poți să îl înțelegi doar dacă îl trăiești, fiindcă e greu de explicat.

De ce ne mai uităm la fotbal? Fiindcă fotbalul va rămâne mereu o sursă de bucurie pentru suporterii săi. Iar cei din teren ar trebui să nu uite acest lucru; păcat că de multe ori uită.

sursa foto

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Octombrie 10, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: