RSS

Internetul e plin de bullies

26 Sep

No-Bully-Zone-061Prin filme bully se traduce ca bătăuș. Însă noțiunea de bully e mai mult decât un simplu bătăuș. Bullying nu înseamnă doar bătaie, se mai referă la umilire, înjosire, desconsiderare și multe altele.Un bully se simte bine atunci când face pe cineva mai slab ca el să se simtă mic, când batjocorește și înjură. Și aici vroiam să ajung, la batjocorire și înjurături.

Toată ideea articolului mi-a venit când mă uitam la un video a lui Louis C.K, un artist de comedie „in picioare” ( a se citi stand-up).

Video-ul e foarte comic, dar ridică un semn de întrebare. Louis pune o întrebare, la care el nu găsește răspuns. Unde, în afara traficului, poți să îi spui cuiva „Dute-n măta” și să fie ok? În mod normal n-ar fi OK nici măcar în trafic, dar mai este un loc unde limba e slobodă. Și acest loc e internetul.

Internetul, mai ales de când social media a luat amploare, a scos ce e mai rău din oameni. Doar dacă te uiți la comentariile de pe youtube, 9 din 10 comentarii fac pe cineva prost, idiot, tâmpit sau alte epitete și metafore inteligente. 

Ce e mai rău e că ne învățăm cu această atitudine, o atitudine stupidă, pusă mereu pe ceartă.

Unde mai vedem, în afara traficului și internetului, că doi oameni întregi la minte se înjură din senin? Nu prea vezi așa ceva. Dar începi să vezi la copii, la adolescenți ( am văzut asemenea atitudini credeți-mă și cu siguranța ați văzut și voi). Lumea se ascunde sub protecția anonimatului și scoate ce e mai rău pe internet. Și asta e o atitudine nesănătoasă. Fiindcă celui cui se adresează comentariul răutăcios poate e mai slab de inimă. Să nu uităm cazurile de sinucideri din cauza abuzurilor de pe ask.fm sau alte și alte cazuri ce s-au întâmplat din cauza unor conversații pe net.

De multe ori se face o diferență între Internet și lumea reală. Însă internetul e la fel de real ca și persoana de lângă voi. Doar fiindcă se comunică printr-un ecran nu înseamnă că nu e real. Și cred că asta trebuie să înțelegem cu toții.

Voi ce părere aveți despre limbajul și atitudinea ce există pe internet?

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: