RSS

Ce înseamnă să faci ce îți place…

21 sept.

Dacă vezi un om la colți de stradă ștergând pantofii cuiva pentru 5$ ai spune: „Vai săracul !”. Sau poate am spune: „Ia-ți o slujba serioasă!” sau cine știe ce ne-ar mai trece prin cap. Dar ne-am gândi măcar o clipă că acea persoană face acea activitate pentru că îi place?

De cele mai multe ori judecăm activitatea cuiva privind din propria perspectivă, însă nu ne punem și în pantofii celuilalt ( v-ați prins de jocul de cuvinte 😉 ?). Ne gândim de cele mai multe ori asupra a ceea ce e corect și ce nu, privind doar din propria perspectivă și nu ne întrebăm dacă celui de lângă noi îi place sau nu ceea ce face.

Pornisem de la un ștergător de pantofi fiindcă am văzut azi în newsletterul de la Upworthy video-ul de mai jos care m-a impresionat foarte tare. Întreaga ființă a acelui om emana o bucurie pe care n-o vezi atât de des precum ar trebui.

Pe același site menționat mai sus, am văzut un alt video despre o actriță de origine asiatică, născută în SUA și care se luptă cu stereotipul personajului asiatic care doar face unghiile și vorbește cu accent.

Pe mine mă inspiră astfel de persoane care luptă pentru propriile vise și nu se dau bătuți, în ciuda tuturor piedicilor. Îmi demonstrează, de fapt ne demonstrează, că totul e posibil dacă vrei, că poți să faci orice îți pui în minte. Ai nevoie doar de câteva lucruri : dorința de a reuși, curajul de a merge mai departe, dragostea față de ceea ce faci …

Datorită unor oameni ca aceștia îmi dau seama că, într-o zi, proiectele mele își vor găsi finalitatea care o vreau eu. Trebuie doar să continui să merg mai departe făcând ceea ce îmi place.

Povestea lustragiului de pantofi

Video-ul actriței

(link direct către Kickstarter … n-am reușit să pun video-ul direct aici)

Reclame
 
 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: