RSS

Haitele de câini ….

13 sept.

dogs-and-trashSăptămâna trecută, pe orice post TV dădeai era relatată povestea tragică a băiatului de 4 ani ucis de un câine maidanez. Acum s-a creat un întreg tam-tam, țara e împărțită în două cu cei care sunt pro și contra eutanasierii câinilor.

Tam-tam-ul TV a fost făcut în defavoarea protestelor cu Roșia Montană. Televiuziuni de porc, asta e, n-avem ce să le facem. Nu ne place nu ne uităm.

Revenind la câini.

Trebuie să recunoaștem că există o problemă,în anumite zone ale țării,unde haitele de câini sunt o problemă. Am și la mine în cartier câteva javre ( aruncați cu pietre pentru cuvântul ăsta) care mă trezesc de vreo două nopți. După mine soluția nu este ieșitul în stradă, ci crearea de adăposturi, campanii pentru promovarea acestor adăposturi și un proiect în care așa zișii iubitori de animale chiar să facă ceva pentru acele animale împreună cu statul. Nu să iasă în stradă sau să posteze două poze pe facebook „Vai ce crudă e viața, săracele animale. Criminalilor, ucigașilor etc, etc”.

Citeam în urmă cu ceva timp într-o carte ( nu mai știu care) despre un om care a creat vreo 100 de adăposturi în SUA și le-a creat pe multe de la 0. Educa comunitatea, își creea o echipă, o învăța ce au de făcut și pleca în altă zona. Și o lua de la capăt.

Dacă voi, cei care iubiți aceste animale și vreți să le protejați nu veniți cu o soluție fezabilă, statul ce poate face? Dacă voi, iubitorii de animale, nu demonstrați că puteți avea grijă de ele, statul ce poate face?

Personal, cred că statul are probleme mult mai presante decât câinii maidanezi. Așa că fac și ei știu mai bine. Dau cu bâta și scapă de problemă. Măcar parțial. Și aici chiar nu condamn. Există probleme mult mai presante pentru statul român precum Educația, Sănătatea, Infrastructura, la naiba chiar și Roșia Montană, și multe altele, decât câinii maidanezi.

Am văzut multă ipocrizie în ultima vreme, de la televiziuni până la cei trolii de pe net, dar n-am văzut nici o soluție.

Comunitatea trebuie educată pentru a adopta un câine, mai ales unul maidanez. Comunitatea trebuie de asemenea educată pentru a nu mai crea câini maidanezi. În fond e vina noastră că ei există fiindcă la un moment dat un om a abandonat acel câine din varii motive.

După cum am spus, nu mă interesează cazul și nu iau partea nimănui, dar în lipsă de orice soluție, în locul parlamentar aș vota legea respectivă cu două mâini( chestii care oricum o fac uneori).

Notă: M-am referit la iubitori de animale la acele persoane care se dau cu capul de pământ de grija bieților câini. Am locuit la țară, am avut și încă mai am doi câini la bunici la țară, însă s-a ajuns prea departe cu câinii maidanezi.

Mâine ai putea fi tu atacat de unul dintre ei. Soluții, nu proteste fără nici o bază solidă.

PS: Dacă interesează pe cineva, voi căuta cartea respectivă de unde e povestea relatată mai sus. Poate vrea să-și facă cineva vreun ONG pentru câini. Zic și eu.

PS2: În cazul că vrei să-ți exprimi opinia la acest articol, fă-o, te rog,într-un mod civilizat. Merci.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe septembrie 13, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: