RSS

Ziua internațională a Tinerilor ( International Youth day)

12 aug.

IntYouthDay2013Prima Youth Day a fost avut loc în urmă cu 13 ani, adică prin 2000. Ziua internațională a tinerilor a fost creată de ONU pentru a atrage atenția asupra problemelor tinerilor din întreaga lume ( link cu evenimentul oficial ONU)

Nu știu cât efect are acest lucru fiindcă în afara unor postări de pe facebook n-am prea văzut nici o știre despre importanța acestei zile. Nu că alte zile create de ONU ar face mare vâlvă.

Cu toate astea, dacă citiți cele două paragrafe dedicate zilei pe site-ul ONU, veți vedea că una din principale probleme cu care se confruntă lumea de astăzi o reprezintă migrația tinerilor. Cu siguranță asta este și una din principalele probleme a țării noastre. Probabil una din cele mai grave.

Personal, pe mine mă întristează această migrație a generației din care fac parte. Tineri care lasă totul în urmă pentru promisiunea unei vieți mai bune … cam cum se întâmpla și cu una din cele mai mari migrații din secolul trecut ( Febra aurului a determinat un sfert de milion de oameni să ia calea Vestului și să se mute în California). Dar încep să fiu negativist, și eu vroiam să dau o tentă pozitivă articolului de față.

Însă, sincer să fiu, nu prea ai cum să fii pozitiv ( oricât de mult aș încerca) când observi că majoritatea oamenilor din jurul tău preferă să plece în alte țări, în loc să încerce să facă ceva în propria țară. Însă așa cum mexicanii preferă să sară gardul și să se ducă în SUA, la fel și noi preferăm să trecem granița în mult visatul Occident, care și după 23 de ani ne face cu ochiul ( acum mai mult ca niciodată).

Dar cred că ține mai mult de atitudine și dorințele fiecăruia. Și mai mult decât orice, cred că Ziua Internațională a Tinerilor ar trebui să se axeze ceea ce pot tinerii să facă, nu pe problemele ce le au. Dar … așa e cu politicienii, ei văd doar problemele și promit rezolvarea lor. Său dezbaterea lor până se rezolvă singure.

Noi, tinerii de astăzi, nu putem face nimic altceva decât să mergem înainte. Avem toată viața în față … putem măcar să ne bucurăm de ea.

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe august 12, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Etichete: , ,

Un răspuns la „Ziua internațională a Tinerilor ( International Youth day)

  1. Cristina

    august 12, 2013 at 9:33 pm

    Da, daca ONU si-ar face treaba pentru care a fost infiintata poate ca multi tineri nu ar mai emigra. In schimb, ONU se ocupa de probleme ce nu o priveste. Poate ca Ziua Tinerilor ar fi celebrata mai bine daca ONU s-ar dizolva.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: