RSS

Folosești grupul de Facebook pentru organizare?

28 apr.

Grupurile de Facebook sunt bune pentru promovare, pentru distracție, pentru a mai afla una două chestii noi, sau pentru a sta la chat cu prietenii și a crea comunități.

Însă am observat un trend la câteva organizații și presupun că sunt mai multe care au adopat acest sistem și anume grup de facebook pentru chestii organizatorice. Dacă ai și tu un asemenea grup am un singur sfat: SCHIMBĂ SISTEMUL!!!!!! cât mai repede posibil.

E bine să folosești grupul pentru a stabili întâlnire, pentru glume în cadrul grupului și cam atât. Însă dacă începi discuții mai serioase ( paradox fiindcă nu poți purta astfel de discuții în cadrul la asemnea grupuri) pierzi din productivitate, din eficiență și riști să divaghezi foarte tare de la discuția principală.

Iată câteva din motivele pentru care nu recomand să folosești grupurile de facebook pentru organizare ( de proiecte, evenimente ):

1) Pierzi din productivitate: în cadrul unui eveniment dacă ai nevoie de ceva urgent și scrii pe facebook cam cât de sigur ești că îți va răspunde cineva? Poate nu sunt on-line, poate n-au chef să facă ceea ce ai tu nevoie și multe alte motive.

2) Discuțiile divaghează foarte tare: De câte ori n-ai intrat într-o discuție pe facebook și de la căței s-a ajuns la extratereștri? Fiindcă așa se întâmplă de multe ori. Și în loc să rezolvi ceva, pierzi timpul cu discuții aiurea, ne-concludente și dezorganizare. Mai ales în modul în care sunt comentariile cu pe Facebook. Aștept să implementeze butonul de reply peste tot, nu doar pe pagini.

3) Riști ca lumea să se certe mult mai mult: în on-line o ceartă se poate isca din senin. O majusculă pusă aiurea, o virgulă pusă în plus, un semn al exclamării pus, un ton ce se vrea ironic și multe, multe altele. Și e de ajuns să strici un proiect doar prin asta ( credeți-mă sunt pățit)

4) Discuțiile se pierd: Poate ai avut o discuție importantă dar s-a pierdut în mulțimea de postări ce apar zi de zi pe un grup de facebook. Și la „pinned post” poți să ții doar 1 post și atât.

Există o mulțime de neajunsuri în legătură cu grupurile facebook. Caută un sistem de organizare și transmitere a mesajelor mai eficient, cum ar fi mailul sau telefonul. Grupurile de facebook sunt prea haotice, prea dezorganizate. Nu ai control prea mare și trebuie să depui un efort pentru a menține totul sub control.

Folosiți grupurile facebook doar pentru a comunica lucruri neimportante, doar pentru a vă distra sau pentru a menține legătura cu anumite grupuri și comunități. Dar nu mai organizați proiecte și evenimente prin intermediul unui grup de facebook.

Reclame
 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: