RSS

Tu cât de des vorbești cu tine?

19 apr.

Vorbesti cu tine insutiCalitatea unui răspuns ține și de calitatea întrebării. De aia dacă nu îți pui întrebările corecte nu vei găsi niciodată soluțiile potrivite la problemele tale.

Persoana cu care comunic cel mai mult sunt eu. Vorbesc cu mine în orice secundă a fiecărui minut din fiecare oră a fiecărei zile. Și am momente când încep să duc discuția dintr-un plan mental în cel fizic. Adică încep să vorbesc cu voce tare. De obicei în propria cameră, dar mi se întâmplă uneori să fac asta și pe stradă. 

De ce e bine să vorbești cu tine? În acest mod îți rezolvi problemele, planifici și poți să îți schimbi starea zicând anumite afirmații. De exemplu dacă ești supărat, stresat, sau oricare altă stare negativă, uită-te în oglindă și spune cu voce tare „Zâmbește”. Nu vă spun ce se întâmplă, încercați singuri.

De ce m-am apucat să scriu pe blog despre vorbitul cu propria persoană? Fiindcă vreau să văd ce părere aveți și voi. Multă lume consideră vorbitul de unul singur o chestie pe care o fac doar oamenii nebuni. Eu cred că prima persoana ce îți este partener de discuție ești chiar tu. Tu te cunoști cel mai bine. Tu îți știi cel mai bine punctele tari și punctele slabe. Tu știi cel mai bine care sunt problemele tale.

De aceea tu ar trebui să fii prima persoană pe care o întrebi cum rezolvi o problemă, cu ieși dintr-o anumită situație. Și de aceea ar trebui să ai o discuție ecologică și sănătoasă. Nu să te faci singur prost, sau idiot. Fiindcă dacă tu faci asta cu tine, ceilalți ce motiv n-ar avea să o facă?

Voi cât de des vorbiți cu voi înșivă și pe ce ton purtați discuția? E o curiozitate personală să văd dacă mai sunt „nebuni” ca mine prin zonă.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe aprilie 19, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: