RSS

Ieșirea din zona de confort

10 mart.

Zona de confortZona de confort e acel loc călduț unde ești obișnuit să stai. E zona unde te simți confortabil ( doh, de aia se cheamă zonă de confort nu?) și orice face nu îți creează prea multe emoții și le faci fără prea mult efort.

Și nu conștientizezi zona de confort până nu începi să îți dorești anumite lucruri. Până când nu începi să îți dorești mai mult Și în acel moment e necesar să ieși din zona de confort, De ce? Fiindcă toate lucrurile pe care le vrei, și nu le ai, sun în afara zonei tale de confort. Fiindcă dacă ar fi în zona ta de confort le-ai avea deja.

Și cum ieși din zona de confort? Începi cu ceea ce nu îți place .. cum spune Bryan Tracy într-o carte de-a lui. Începi să fac acele lucruri inconfortabile. Eric Thomas spunea fii confortabil să faci lucruri inconfortabile.

Eu am început să îmi lărgesc zona de confort trezindu-mă la ora 5 dimineața. Poate nu mă ridic din pat zilnic la ora 5 ( din motive ce le elimin încetul cu încetul), însă mă trezesc zilnic la 5 măcar să închid soneria de la telefon.

Am început să alerg în fiecare zi până când am dus corpul la un nivel de efort prea mare și mi-a spus : Băi nebunule, ia-o mai ușor. Dar cine să-l asculte?

Tot așa am început să fac cel puțin un duș rece pe zi. Adică deschid robinetul albastru și las apa să curgă și în atmosfera rece ca gheața intru în apă și stau vreo 5 minute sub jetul rece de apă. La început îmi venea să urlu de rece ce era apa. Acum intru cu cea mai mare plăcere sub duș.

Și când începi să fac lucru care ți se par inconfortabile și tâmpite de-a dreptul pentru ceilalți, gen trezitul de la ora 5 și dușurile reci, te trezești că începi să acționezi diferit. Te trezești că faci anumite lucruri care nu le-ai fi făcut cu ceva timp în urmă.

Motivul? Începi să îți mărești zona de confort. Te obișnuiești făcând lucruri inconfortabile. Și viața devine puțin mai interesantă.

Reclame
 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: