RSS

Hip-hop: o artă prea puțin înțeleasă.

19 feb.

Multă lume nu mă înțelege când le spun că ascult muzică rap. Când aduc vorba de o melodie, de un artist hip-hop, imediat cineva încearcă să schimbe subiectul.  Majoritatea nu reușesc să treacă peste limbajul vulgar, peste duritatea mesajelor. Pentru că asta înseamnă hip-hopul, să transmiți un mesaj. Desigur poate uneori mai dur, dar asta și îmi place. Că nu merge pe ocolișuri, raperul îți spune verde-n față ce are de zis.

Nici nu mai știu cum am început să ascult hip-hop. Însă m-a acaparat total acest stil muzical. Hip-hopul este poate singurul stil muzical care atinge toate ariile vieții : dragostea, viața, mediul social, răzvrătire, politică, etc. Poate rockul să îl atingă la acest capitol dar nu bag mâna în foc. Nu ascult așa de mult rock.

Muzica rap, în România cel puțin, e poezie pură pusă pe muzică. Și aici mă refer la artiștii din underground, care au versuri te de ung pe suflet. Mă refer aici la Haarp Cord, Chimie, Alan și Kepa, Sișu Tudor, Stress, Aforic, Raku și toți ceilalți. Adevărații poeți contemporani ai României. Aș putea să scriu mult, și să vorbesc mult despre hip-hop, despre muzica și despre artiști. Dar mai bine vă las să ascultați o melodie. Care sigur vă va convinge despre valorile hip-hopului.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 19, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: