RSS

Trilogia Iubirii (I): Personajul misterios din oglindă

14 feb.

personajul misterios din oglindăDacă tot vine vorba că e Ziua îndrăgostiților ( și nu e) astăzi m-am gândit să scriu o trilogie a iubirii. Prima parte se numește, deja v-ați dat seama, Personajul misterior din oglindă. Părțile doi și trei vor apărea pe parcursul zilei de astăzi.

Se întâmplă de multe ori să te uiți în oglindă și să nu știi cine e persoana la care te uiți. Asta pentru că de cele mai multe ori nu o cunoști. Dacă ți-ai rezerva mai mult timp pentru tine, dacă ai încerca să vezi ce îți place,dacă … dacă ai înceta pentru o secundă să îi asculți pe alții și te-ai asculta pe tine. 

Dar tu nu faci asta. Și te uiți în oglinda,pe care de cele mai multe ori o eviți fiindcă nu suporți să te privești în ochi, și îți spui: „Pe mine nimeni nu mă înțelege”. Normal că nimeni nu te înțelege, dacă stai cu capul în nisip ca un struț și te ascunzi de propria persoană. Normal că toți te privesc de sus, dacă tu nu te ridici singur.

Desigur, se mai întâmplă uneori să ai sclipiri de orgoliu, te bați cu pumnii în piept „Eu n-am nevoie de voi”. Ca mai apoi să vii în colțul tău întunecat preferat și să îți plângi de milă ” Vreau ca lumea să mă placă și pe mine”.

Și te uiți din nou în oglinda pe care o urăști atât de mult fiindcă ajungi să nu te mai suporți. Oglinda, care nu are nici o vină. Care de fapt e singurul tău prieten adevărat, care nu te minte niciodată. Care plânge când plângi și tu, care râde împreună cu tine, care îți spune cât de frumos ești. Oglinda …. care te iubește.

Vrei să fii iubit? Iubește-te pe tine.

 

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 14, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: