RSS

Trilogia iubirii (II): Cel de sus care vede tot

14 feb.

love-othersContinuăm trilogia. Citește și partea I : Personajul misterios din oglindă

Te uiți în jur și strâmbi din nas. Ești așa de bun, încât nimeni nu este îndeajuns de bun pentru tine. Fiecare persoană din jurul tău are câte măcar un defect. Iar tu le vezi pe toate. Mai mult, în mărinimia ta, îi amintești de fiecare dată de el. De cele mai multe ori într-un mod brutal sau care îl face să se simtă prost. Ești prieten cu atât de multă lume, dar totuși te simți singur.

Te simți singur, dar dai vina tot pe ceilalți. Eu sunt cei care profită de compania ta. Tu ești cel care îi onorezi cu prezența ta. Și continui să te comporți ca un rege trimis de divinitate pe pământ, iar cei din jurul tău nu înțeleg asta. Nu-i așa că sunt proști?

Iar dacă găsești pe cineva care să te înțeleagă și să te accepte așa cum ești tu, ori încerci să fugi de el ori începi să îi cauți defectele. Și într-un final le găsești, fiindcă nimeni nu e perfect. Și apoi cauți clipa prielnică să le spui celorlați despre ele. De obicei clipa perfectă e atunci când persoana respectivă nu e de față.

Îți este frică de tine și îți este frică de ceilalți. Îți este frică de lumea din jurul tău și ți-ai luat această mască pe față de om dur, de om perfect. Dar nu ești așa. Și asta te doare, când vezi că lumea din jurul tău e fericită și te întrebi tu de ce nu ești. Dar continuii în odiseea asta a ta, de a fi cel de care nimeni nu se atinge, căruia nu îi pasă de nimeni și nimeni nu e îndeajuns de bun pentru tine. Cauți pe acel cineva extraordinar, dar nu-l găsești pentru că ai prea multe pretenții. Te crezi prea bun și prea superior.

Vrei să fii iubit? Iubește-i pe ceilalți așa cum sunt.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 14, 2013 în D'ale lui Ștefan

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: